Видатні випускники кафедри

ШУЛЬГА ЮРІЙ ІВАНОВИЧ

Заступник керівника управління енергетичної безпеки апарату Ради національної безпеки та оборони України

Народився у 1945 р. в с. Семенівці Полтавської області. В 1972 р. закінчив КПІ за спеціальністю «Автоматизація і електрифікація гірничих робіт», кандидат технічних наук, доцент кафедри електропостачання, має понад 100 наукових праць, в т.ч. декілька книг та винаходів. Трудову діяльність розпочав у 1963 р. на посаді старшого лаборанта Економічного науково-дослідного інституту Держплану УРСР. Після закінчення Київського політехнічного інституту працював інженером, науковим співробітником, асистентом, старшим викладачем, доцентом, заступником завідувача кафедрою електропостачання КПІ.
З 1996 р. Ю.І. Шульга працює в Держкоменергозбереження України на посаді начальника Управляння державних інспекцій та експертизи.
Після перерви, у травні 1999 р. очолив Управління фінансово-економічної політики, яке при зміні структури у 2000 р. перейменовано в Управління стратегії та економічної політики енергозбереження. З липня 2001 р. Ю.І. Шульгу Указом Президента України від 05.07.01 № 456/2001 р. призначено на посаду Голови Держкоменергозбереження України, який він успішно очолював до жовтня 2004.
За безпосередньою участю Ю.І. Шульги розроблено та видано 20 нормативно-правових актів. Він брав участь у створені Державної інспекції з енергозбереження, державних підприємств «Центральне агентство з енергетичних обстежень» та «Координаційний центр Національної інформаційної мережі енергозбереження», а також у розробці методичної бази для роботи цих підприємств. У складі ЦГЕА організував роботу майже 200 підприємств та організацій в системі енергетичного аудиту. За його участю вперше в 2000 р. організовано «Тиждень енергозбереження», проведення якого стало традиційним.
У 2005 році працював радником Першого віце-прем’єрміністра України, потім державним експертом та пізніше заступником керівника Управління енергетичної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборни України, де працює і зараз.

АНДРІЄВСЬКИЙ ДМИТРО ЙОСИПОВИЧ

Президент концерну «Київпідземшляхбуд», депутат Київради V скликання

Народився в 1967 році в Приморському краю в сім’ї військового.
У 1984 році поступив в Політехнічний інститут м. Калініна.
З 1985 по 1987 роки проходив службу в рядах Радянської Армії.
У 1987 році вступив на другий курс Київського політехнічного інституту на факультет гірничої електромеханіки та автоматики, який закінчив з відмінністю у  1992 році, отримавши диплом інженера-електрика.
1992 – інженер-технолог, Київський завод реле і автоматики
1992–1996 – керівник НПП «Онікс»
1996–2001 – керівник представництва «Franklin Group Ltd» (Великобританія) в Україні
У липні 2001 року вибраний на посаду віце-президента, а з 2004 року — президент концерну «Київпідземшляхбуд», який спеціалізується на будівництві і реконструкції інженерних мереж.
У 2005 році захистив диплом з відмінністю магістра державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.
У 2002–2006 – депутат Київради IV скликання (виборчий округ № 81, Соломенський район м. Києва). Член фракції «Наша Україна», член постійної комісії Київради по питаннях бюджету і соціально-економічного розвитку
З 01.2006 – керівник Виконкому Київської міської організації партії «Народний Союз «Наша Україна»
З 04.2006 – депутат Київради V скликання. Член комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку. Голова фракції Блоку «Наша Україна» в Київській міській раді
Член наглядової ради ВАТ «Киевводоканал»
Нагороджений орденом «За заслуги III ступеня», Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, нагрудним знаком «Знак шани».
Меценат багатьох культурних і художніх заходів. Серед яких – виставка картин Ніко Піросмані, споруди меморіального комплексу Шота Руставелі, генеральний партнер Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенко-карого, постійний партнер Київського фестивалю фотографії «Фотобієнале», ініціатор і організатор фото-виставки «Персони» з власної колекції в Національному художньому музеї України, ініціатор і меценат відновлення садиби М. В. Гоголя в Полтавській області (с. Гогольово), меценат проекту «РАЗОМ.UA» відомого фотомайстра України Ігоря Гайдая, засновник меценатської премії в рамках фотоконкурсу газети «День» і багатьох інших соціально-значущих культурних проектів.

КОРЗУН АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

Заступник Міністра вугільної промисловості України

Народився в 1959 р. в м. Торез Донецької об ласті. Після закінчення КПІ у 1983 р. йому була присвоєна кваліфікація інженера-електрика за спеціальністю «Електрифікація і автоматизація гірничих робіт».

В 1983-1985 рр. працював на шахті ім. Лутугіна ВО «Торезантраціт» (м. Торез Донецької області) електрослюсарем, заступником начальника дільниці, старшим механіком з стаціонарного устаткування. У 1985-1991 рр. – інспектор, провідний інспектор відділу з нагляду за використанням і охороною надр Держгідротехнагляду УРСР. Протягом 1992 р. працював провідним інженером відділу науково-технічного забезпечення, підготовки нормативів і експертизи технічного управління Держгідротехнагляду України, а в 1993 р. провідним спеціалістом сектору з питань вугільної промисловості, паливопостачання та гірничого нагляду відділу з питань паливно-енергетичного комплексу Кабінету Міністрів України.

У 1993-1994 навчальному році – слухач Інституту державного управління й самоврядування при Кабінеті Міністрів України.

З березня 1994 до березня 2000 р. працював у Кабінеті Міністрів України головним спеціалістом, заступником завідувача відділом з питань паливно-енергетичного комплексу, заступником начальника управління з питань паливо-енергетичного комплексу, завідувачем сектором з питань вугільної промисловості, паливопостачання та гірничого нагляду, заступником завідувача відділом із питань державної політики в паливно-енергетичному комплексі.

З березня 2000 по липень 2000 р. – головний консультант, інспектор відділу взаємодії з центральними органами державної влади Управ ління взаємодії з центральними й місцевими органами державної влади Головного управління Адміністрації Президента України.

З липня 2000 А.В. Корзун працює заступником Міністра палива та енергетики, а з 09.2001 р. – першим заступником Державного секретаря Міністерства палива та енергетики України.

З 2003 року – заступник Міністра палива та енергетики України. З 2005 року – в.о. першого віце-президента ВАТ «Національна акціонерна компанія «Вугілля України». З травня по жовтень  2005 р. – перший віце-президент ВАТ «Національна акціонерна компанія «Вугілля України». З жовтня 2005 року – заступник Міністра вугільної промисловості України. Лауреат державної премії України в області науки і техніки..

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2007 року №1240-р призначений заступником Міністра вугільної промисловості України.

КОТ ВОЛОДИМИР ІВАНОВИЧ

Канд техн наук лауреат державної премії

Народився 27 листопада 1926 р. в с. «Селянська Слобода» Чернігівської області, в 1936 році переїхав у місто Чернігів. З грудня 1943 р. проходив військову службу в діючої армії, нагороджений орденом «Вітчизняної війни» II ступеня, медаллю «За бойові заслуги» та багатьма іншими медалями. У 1946 році демобілізувався, закінчив серед ню школу зі срібною медаллю та в 1948 р. вступив до КПІ.

У 1953 р. закінчив гірничий факультет КПІ з відзнакою та був направлений на роботу до Конотопського заводу «Червоний металіст», де пройшов шлях від конструктора до директора та генерального директора заводу. За 23 роки праці на заводі «Червоний металіст» нагороджений трьома орденами «Трудового Червоного Прапору». В 1973 р. було присуджено звання Лауреата державної премії за створення апаратури газового контролю в шахтах.

У 1970 р. захистив у КПІ кандидатську дисертацію. Має 42 авторських свідоцтва на винаходи. У 1976 р. був переведений до Москви, де протягом 12 років очолював Всесоюзні промислові об’єднання, спочатку «Союзвуглеавтоматику» (яку, до речі, сам і створив), потім «Союзвуглемапі», за що у 1986 р. був нагороджений орденом «Знак Пошани», а також було присвоєно звання «Заслужений машинобудівник Росії».

З 1992 до 1995 р. працював у Мінвуглепромі України головним спеціалістом.

Постійно підтримує зв’язки з Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту. Протягом багатьох років є головою Державної екзаменаційної комісії зі спеціальності «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод».

ЛЕПОРСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ДМИТРОВИЧ

Декан факультетів електроенергетики (1978-1988 рр .), електроенерготехніки та автоматики ( з 1988 р .), завідувач кафедри електричних станцій , д – р . техн . наук , проф ., академік АН вищої школи України , дійсний член Нью – Йоркської АН

Народився у 1939 р., закінчив Київський політехнічний інститут у 1963 р. з кваліфікацією гірничий інженер-електромеханік; кандидатську дисертацію захистив у 1966 р.

З 1974 р. В.Д. Лепорський призначається завідувачем кафедри електричних станцій. Під його керівництвом сформовано новий напрям на укових досліджень – розробка теорії, методів та засобів автоматизованого та автоматичного керування великими електроенергетичними об’єктами та системами. У 1974-1997 рр. в межах даного напрямку було вирішено ряд теоретичних та прикладних проблем, основними з яких є оцінення та прогнозування параметрів режимів систем електроспоживання, ідентифікація перехідних процесів в електроенергетичних системах, управління електроенергетичною системою за підтримки якості атмосфери міст, координація та оптимізація ЄЕС в умовах невизначеності, побудова розподілених систем прийняття рішень із використанням мікро-ЕОМ, конструювання ієрархічних систем управління в електроенергетиці, пряме радіоцифрове управління електроенергетичними об’єктами.

За результатами досліджень В.Д. Лепорський у 1987 р. захистив докторську дисертацію на тему «Теоретические основьі, методьі и средства автоматического управления большими злектрознергетическими системами». У 1989 р. присвоєно вчене звання професора.

У процесі виконання наукових досліджень розроблена автоматизована система управління електроспоживанням, яка була впроваджена на комбінаті «Белорускалий», на комбінаті «Ураласбест», в НВО «Сатурн» (м. Київ) та інших організаціях.

Професор В.Д. Лепорський читав курс лекцій «АСУ та оптимізація режимів електричних станцій». Надрукував понад 130 наукових праць, серед яких 2 монографії і 5 методичних посібників. Підготував 9 кандидатів наук. Наукові розробки впроваджено в 12 організаціях.

Професор В.Д. Лепорський був головою науково-методичної ради з електротехніки, електромеханіки та енергетики Міносвіти України, членом фахової ради з електротехніки, електромеханіки та енергетики Міносвіти України, членом Науково-технічної ради Міністерства енергетики та електрифікації України, Членом секції енергетики Комітету з Державних премій України, членом галузевої ради з роботи з кадрами Міністерства енергетики та електрифікації України, головою спеціалізованої ради при НТУУ «КПІ» із захисту дисертацій на здобуття вченого ступеня доктора технічних наук. Був членом експертної ради з електротехніки та енергетики ВАК України. Професор В.Д. Лепорський був також членом секції «Україна ІЕЕЕ», членом міжнародної асоціації з економіки в енергетиці.

ПОПОВИЧ МИКОЛА ГАВРИЛОВИЧ

Декан електроенергетичного та електротехнічного факультетів (1975-1988 рр .), зав кафедри ЕПА кадемік АІН України та Нью – Йоркської АН д – р техн наук,, проф ., лауреат Державної премії України заслужений працівник вищої школи України

Народився в 1927 р. у м. Києві. Закінчив КПІ в 1951р. З 1956 р. працює викладачем та доцентом (1961 р.), професором кафедри автоматизації гірничої промисловості (1973 р.), завідувачем кафедри електропривода та автоматизації промислових установок (1975 р.), деканом електроенергетичного (1975-1978 рр.) та електротехнічного (1978-1988 рр.) факультетів.

Кандидатську дисертацію захистив у 1960 р., докторську в 1973 р. Головний науковий напрям досліджень – розробка основ теорії оптимізації пружних зусиль у складних багатомасових електромеханічних системах на підставі запропонованого і дослідженого ним режиму одно часної дії двох гальмових пристроїв; розробка і впровадження автоматизованих електромеханічних систем із підвищеними статичними, динамічними та техніко-економічними показниками на підставі інваріантних, комбінованих та багатоканальних систем різного технологічного призначення.

Керівник наукової школи з теорії та практики складних, автоматизованих багатомасових електромеханічних систем з електродвигунами обертового й поступального рухів. Автор більше 250 друкованих праць (серед них – 6 монографій, 9 підручників та учбових посібників з грифом Мінвузу (Міносвіти) України та СРСР, 59 авторських свідоцтв на винаходи). Навчальні видання відзначені І (1987 р.) та III (1983 р.) преміями Республіканського конкурсу Мінвузу України.

М.Г. Попович – лауреат І премії КПІ (1979 р.). Має публікації за кордоном. Неодноразово брав участь у закордонних наукових конференціях та семінарах ( у Німеччині, Італії, Польщі, Чехії, Росії та інших країнах).

Викладає курси з теорії автоматичного керування та автоматизованого електропривода загальнопромислових механізмів.

Підготував 28 кандидатів технічних наук. Більшість викладачів кафедри електропривода та автоматизації промислових установок -його учні. Допоміг у захисті 3 докторських дисертацій.

Заслужений працівник вищої школи України (1980 р.); нагород жений Почесним знаком «За отличньїе успехи в области вьісшего об разования СССР» (1979 р.), має почесний знак «Винахідник СРСР»; лауреат Державної премії України з науки й техніки (1984 р.).

Член редколегії двох фахових журналів; співкерівник наукового семінару при НАН України; у 1978-1988 рр. – Голова вченої («док торської») ради при КПІ, член учених рад із захисту кандидатських та докторських дисертацій.

Голова комісії з «Електромеханіки» Міносвіти України. Член Всесвітньої спільноти інженерів електриків та електронників (1992 р.). Дійсний член Академії інженерних наук України (1991 р.), Нью- Йоркської АН (1993 р.). Має урядові нагороди.

ПЕЧЕНИК МИКОЛА ВАЛЕНТИНОВИЧ

Канд техн наукдоц кафедри електроприводу та автоматизації промислових установок заслужений працівник освіти України

Закінчив факультет гірничої електромеханіки та автоматики КПІ в 1972 р. Після закінчення інституту працює в КПІ: аспірант, доцент, керуючий справами університету, проректор НТУУ «КПІ». Захистив дисертацію, кандидат технічних на ук в 1978 році, із 1979 року – доцент, з 1998 року заслужений працівник освіти України.

Працює над докторською дисертацією, здійснює підготовку наукових кадрів через аспірантуру, надрукував понад 80 наукових праць, 2 навчальних посібники, більше 20 ме тодичних розробок, понад 10 років був членом спеціальної ради із за хисту дисертаційних робіт.

СКРИЛЬ ВОЛОДИМИР ФЕДОРОВИЧ

Завідувач кафедри (1974-1993 рр .) канд техн наук професор

Народився в 1939 р. в с. Зайченки Донецької об ласті. У 1961 р. закінчив Київський політехнічний інститут. У 1968 р. захистив кандидатську дисертацію. В.Ф. Скриль засновник та керівник наукового напрямку «Дослідження, розподільчих електричних мереж як середовища для передачі інформації» . Під його керівництвом розроблено та створено засоби інформаційного забезпечення автоматизованих систем управління електричними системами та мережами. Розробки були серійно впроваджені. Нагороджений медалями ВДНГ СРСР та УРСР. Його науково-дослідна робота та творчість знайшли розвиток у 9 кандидатських дисертаціях. Автор понад 150 наукових праць, серед яких 12 авторських свідоцтв. Учасник міжнародних наукових конференцій у Польщі, Чехословаччині, Швейцарії, член науково-технічної ради Міненерго України, член Міжнародного інституту інженерів електриків та електронників (США).

ВОЛОШКО АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

доктор технічних наук, доцент

Народився 28 листопада. 1954 с. Мигалки, Київської області. Закінчив Київський технікум електронних приладів, 1973 р., технік-технолог по виробництву напівпровідникових приладів. У 1974 р. закінчив Всесоюзний інститут стандартизації та метрології, інженер-метролог. У 1983 р. закінчив Київський політехнічний інститут, гірничий інженер-електромеханік.

Кандидат технічних наук, 1986 р. Тема дисертації “Методи і засоби інформаційного забезпечення задач управління електропостачанням промислових підприємств”. Автор 80 наукових праць, 3 методичних посібників, 2 державних стандартів. Нагороджений відзнакою “Шахтарська слава” ІІІ та ІІ ступеня, Грамота Міністерства палива та енергетики України, за досягнення в сфері енергозбереження (2004 р.) Президент ЗАТ “Інформаційні енергозберігаючі технології”.

НЕСЕН ЛАРИСА ІВАНІВНА

Доцент кафедри , заступник директора ІЕЕ НТУУ «КПІ» з навчально – виховної роботи

Народилась у 1946 році. Після закінчення з відзнакою в 1971 році факультету гірничої електромеханіки та автоматики КПІ за спеціальністю “ Електрифікація та автоматизація гірничих робіт ” була залишена на кафедрі електропостачання, де працювала на посадах інженера, молодшого наукового співробітника, а з 1974 року – на викладацькій роботі асистентом, старшим викладачем, доцентом. З 2001 року працює заступником директора ІЕЕ НТУУ “КПІ” з навчально-виховної роботи, з 1996 по 2003 рік була вченим секретарем вченої ради ІЕЕ.

В науковій роботі спеціалізується в галузі розробки розподілених систем автоматизованого управління енергоспоживанням промислових підприємств, займається алгоритмічним та програмним забезпеченням задачі управління режимом реактивної потужності, має 36 публікацій, з них 24 наукових, 12 навчально-методичного характеру та 1 державний стандарт.

Читає курс “Перехідні процеси в системах електропостачання” для студентів всіх форм навчання двох спеціальностей. За три видання (1989, 2000, 2003 роки) підручника “Перехідні процеси в системах електропостачання” Несен Л.І. в співавторстві присуджена Державна премія України в галузі науки і техніки за 2005 рік.

ШЕВЧУК СТЕПАН ПРОКОПОВИЧ

Завідувач кафедри Електромеханічного обладнання енергоємних виробництв, д – р . техн . наук , проф ., відмінник освіти України

Народився у 1949 р., закінчив Київський політехнічний інститут в 1972 р. за спеціальністю «Автоматизація і електрифікація гірничих робіт». Працював на шахті «Західно-Донбаська» комбінату «Павлоградвугілля», в Інституті автоматики (м. Київ). З 1973 р. — аспірант кафедри автоматизації гірничої промисловості Київського політехнічного інституту. У 1975 р. захистив кандидатську дисертацію зі спеціальності «Автоматизація технологічних процесів у гірничій промисловості». Працює в КПІ на посадах старшого наукового співробітника (1976 р.), асистента (1977—1979 рр.), У 1980 р. отримав звання доцента на кафедрі електропостачання.

З 1989 р. — завідувач кафедри Гірничої електромеханіки, яку згодом перейменовують на кафедру Електромеханічного обладнання енергоємних виробництв.

У 1997 р. захистив докторську дисертацію за спеціальністю “Гірничі машини», фахівець у галузі технічного діагностування та надійності гірничих машин, розробив і впровадив в інженерну практику способи експрес-діагностування та енергозберігаючого управління потужними насосними установками гірничих підприємств.

Автор 114 наукових праць, 16 винаходів, 3 монографії, зокрема «Повышение зффективности водоотливных установок» — учебное пособие для студентов специальности «Злектроснабжение», РАПО «Укрвузполиграф», Киев, 1990, 103 с, «Енергоощадність та надійність гідроустановок гірничих підприємств» — Вісник Державного університету «Львівська політехніка», 1988, с. 64—67 (у співавторстві); «Критерії оцінки надійності та економічності функціонування резервованої системи обладнання водозливних установок гірничих підприємств» — Наукові вісті Національного технічного університету України «КПІ», 1998, №3, с. 91—94; «Методика експрес-діагностування гідроустановок за аналоговими сигнатурами напірних характеристик» — Вісник Національного технічного університету України «КПІ», серія «Гірництво», 1999, вип. 1, с. 114—119; «Моделювання процесу раціонального розподілу енергії гідропневмомолота» — Науково-технічний збірник «Гірнича електромеханіка та автоматика», Дніпропетровськ, 1999, №2 (61, с. 142-145 (у співавторстві).

С.П. Шевчук читає курси «Насосні, вентиляторні та пневматичні установки», «Електропривод та електропостачання», «Системи технічного діагностування електромеханічного обладнання».

Нагороджений знаком «Відмінник освіти України» (1996 р.). Працював членом експертної ради ВАК України з видобутку корисних копалин (1998 р.) та галузевого машинобудування (1999р.) з 2000 р. член ради Держадміністрації м. Києва з розвитку транспорту міста, член науково-технічної ради Міністерства освіти і науки України «Технологія видобутку та переробки корисних копалин».

ПРОКОПЕНКО ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬОВИЧ

Канд . техн . наук , доцент кафедри електропостачання, перший заступник директора ІЕЕ НТУУ «КПІ»,чл .-кор . Академії інженерних наук Українилауреат Державної премії України

Народився 6 травня 1948 руку в м. Магнітогорськ Челябінської області. У 1972 року закінчив факультет гірничої електромеханіки і автоматики Київського політехнічного інституту за фахом «Автоматизація і електрифікація гірничих робіт».

Свою трудову діяльність розпочав у березні 1972 року на посаді інженера кафедри «Електрифікації і автоматизації гірничих робіт», потім був старшим науковим співробітником, аспірантом, асистентом. З 1982 року після захисту кандидатської дисертації працює на посаді доцента кафедри електропостачання. У лютому 1986 р. Прокопенко В.В. присвоєно вчене звання доцента. У 1987-1988 рр. працював заступником декана факультету по навчально-виховної роботі. З 1988 по 1991 р. виїжджав на викладацьку роботу до Камбоджі.

Протягом 1997-1998 рр. брав участь як експерт з енергоменеджменту в реалізації Проекту Агенції міжнародного розвитку США ( USAID ) «Енергоефективність у промисловості України». У 2001-2002 рр. разом із болгарськими партнерами виконував Проект USAID «Еколінс». Пройшов курс навчання в Центрі підготовки енергоменеджерів і одержав відповідний сертифікат. З 2004 руку працює першим заступником директора Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ».

Бере участь у чисельних наукових конференціях і семінарах. Він є автором 70 наукових робіт, у тому числі 3 Державних стандартів України і підручника для вищих навчальних закладів. З 1998 р. член-кореспондент Академії інженерних наук України. Лауреат Державної премії Україні в галузі науки і техніки за 2005 рік .

Читає курси «Енергетичний аудит» та «Енергетичний аудит і енергозберегаючи технології». Його наукові інтереси охоплюють широке коло задач з енергозбереження, енергетичного аудиту, оптимізації режимів електропостачання.

КРЮЧКОВ АНАТОЛІЙ ІВАНОВИЧ

Завідувач кафедри інженерної екології, канд. техн. наук, доц., відмінник освіти


Крючков Анатолій Іванович, доцент, 1947 року народження, українець.
У 1967 році закінчив з відзнакою Конотопський індустріальний технікум за спеціальністю «Виробництво апаратури автоматики й телемеханіки».
З 1966 до 1970 р. працював конструктором в інституті ядерної фізики СВАН СРСР (м. Новосибірськ).
У 1968 році вступив до НЕТІ, а у 1974 році (після переїзду у м. Київ) з відзнакою закінчив КПІ за спеціальністю «Електрифікація та автоматизація гірничих робіт». З 1974 до 1977 p. – аспірант КПІ. Спеціальність 05.15.02. – «Розробка родовищ корисних копалин», дисертаційну роботу на тему «Вплив варіації та кореляції параметрів режиму роботи очисного комбайна на навантаження лави» захистив у 1988 році.
З 1978 року і до нинішнього часу працював в КПІ на посадах молодшого наукового співробітника, асистента, доцента кафедри інженерної екології.
За час роботи написано та видано 16 методичних розробок для студентів 3 спеціальностей, надруковано 53 наукових праць в збірниках та журналах, виконано та застосувано в промисловості 14 НДР, серед них 5 держбюджетних. Займається підготовкою аспірантів та магістрів.
Нагороджений знаком «Відмінник освіти Украйни».
На підставі наукових пошуків А.І.Крючкова розроблено низькоенергоємну, екологічно чисту та конкурентоздатну технологію буровибухових робіт на кар’єрах. За допомогою ЗАТ «Техновибух», одним із засновників якого є А.І. Крючков і в якому працюють викладачі, аспіранти та студенти НТУУ «КПІ», нову технологію з успіхом впроваджено на Полтавському ГЗК, ЦГЗК та інших підприємствах України та Росії.
Організував видавництво фахового збірника «Вісник НТУУ «КПІ». Серія «Гірництво», член редакції збірника.
Готується до захисту докторської дисертації за спеціальністю «Фізичні процеси гірничого виробництва». Тема дисертації: «Аналіз та синтез оптимальних процесів гірничого виробництва з використанням принципу дуальності руху маси в просторі».

КАЛІНЧИК ВАСИЛЬ ПРОКОПОВИЧ

директор науково-дослідного інституту автоматики та енергетики «Енергія» (НДІ «Енергія»)

Калінчик Василь Прокопович – 1953 р. народження, директор науково-дослідного інституту автоматики та енергетики «Енергія» (НДІ «Енергія»), канд. техн. наук, старш. наук, співроб.; закінчив Київський політехнічний інститут в 1976 p.; напрям наукової діяльності – управління енергоспоживанням; автор понад 120 наукових праць, в тому числі 30 винаходів.

СОЛОВЕЙ ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

канд . техн . наук , доцент кафедри електропостачання , перший заступник директора ІЕЕ НТУУ «КПІ»

Народився 1937 р. В 1959 p . закінчив гірничий фа­культет КПІ і був залишений для наукової роботи на кафедрі гірничої електромеханіки. В 1963 р. вступив до аспірантури кафедри електрифікації і автомати­зації гірничих робіт. Після закінчення аспірантури направлений на роботу асистентом цієї кафедри.

В 1970 р. захистив кандидатську дисертацію. В 1973 р. затверджений в науковому званні доцента кафедри електрифікації гірничих підприємств.

В 1976 -1980 pp . був у службовому відрядженні в АНДР, де, як ви­кладач, виконував усі види навчальної роботи в Аннабінському університеті. В 1981—1988 pp . працював заступником декана факуль­тету гірничої електромеханіки та автоматики. З 1988 р. виконує обв’язки заступника завідувача кафедрою електропостачання з на­вчальної роботи. Проводить роботу з удосконалення навчальних планів спеціальності та відкриття нових спеціалізацій.

З 1997 р. – заступник директора з навчальної роботи інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ», з 1998 р. – перший заступник директора ІЕЕ.

У 1990 р. організував філіал кафедри електропостачання в Ірпінському індустріальному коледжі (тепер Український фінансо­во-економічний інститут) і став завідувачем кафедри філіалу. Брав активну участь у приведенні у відповідність навчальних планів спорідненою спеціальності філіалу кафедри до планів кафедри еле­ктропостачання й оформленні комплексу «Енергія» для безперервного навчання випускників коледжу.

Пройшов курс навчання в Центрі підготовки енергоменеджерів по програмі енергетичний аудит, має державне посвідчення енергоаудитора.

Напрям наукової діяльності – вдосконалення систем електропоста­чання промислових підприємств, енергозбереження, економія та нор­мування витрат електричної енергії, енергетичний аудит. Має більше 70 наукових публікацій, в тому числі 8 державних стандартів України.

Працював членом гірничої секції науково-технічної ради Мінвузу України, членом правління гірничої секції товариства «Знання». Нагороджений двома медалями.

ВЕЛІТЧЕНКО АНДРІЙ ІГОРОВИЧ

начальник Управління інформаційно-аналітичного забезпечення Міністерства палива та енергетики України.

Народився в 1980 р. в м. Києві. У 2003 році закінчив Національний технічний університет України „Інститут енергозбереження та енергоменеджменту” (КПІ) за спеціальністю „Електромеханічні системи автоматизації та електропривод” і отримав кваліфікацію інженера-електромеханіка (в гірництві).

В червні 2003 року призначений, за конкурсом, на посаду провідного спеціаліста, Відділу зведених показників Управління інформаційно-аналітичного забезпечення Міністерства палива та енергетики України. У вересні 2003 року переведений на посаду головного спеціаліста цього ж відділу.

У січні 2005 року призначений на посаду головного спеціаліста відділу аналітичного забезпечення Управління макроекономічного аналізу та інформаційно-аналітичного супроводження Мінпаливенерго України.

У квітні 2005 року призначений на посаду головного спеціаліста відділу аналітичного узагальнення Департаменту міжгалузевих балансів та інформаційно-аналітичного забезпечення Мінпаливенерго України.

З липня 2005 року по березень 2006 року працював на посадах заступника начальника відділу моніторингу та вдосконалення ринків паливно-енергетичних ресурсів Департаменту міжгалузевих балансів та інформаційно-аналітичного забезпечення Мінпаливенерго України, заступника начальника Управління інформаційно-аналітичного забезпечення, начальника відділу аналітичного узагальнення та зведених галузевих показників.

З березня 2006 року працює начальником Управління інформаційно-аналітичного забезпечення Міністерства палива та енергетики України.

ІВАЩЕНКО Василь Григорович

полковник служби цивільного захисту 

Перебуває на посадізаступника начальника Головного управління – начальника управління по роботі з персоналом та мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи Головного управління МНС України в м. Києві
Громадянствогромадянин України
Число, місяць і рік народження29 серпня 1957 року
Місце народженням. Новокузнецьк Кемеровської області
Освітавища, Київський політехнічний інститут, рік закінчення – 1980  спеціальність – електрифікація та автоматизація гірничих робіт, кваліфікація – гірничий інженер – електрик
Державні нагороди України, урядові та відомчі заохочувальні відзнаки, почесні званнямедаль “За трудову доблесть”, 1986 р.;
нагрудний знак “Кращому працівникові пожежної охорони”, 1996 р.;
медаль “За сумлінну службу” ІІІ ступеня, 2002 р.;
Почесна відзнака “За національну безпеку”, 2005 р.;
Почесна відзнака МНС України, 2007 р.;
відзнака МНС України “За відвагу в надзвичайній ситуації ІІ ступеня”, 2008 р.;
Почесна грамота Кабінету Міністрів України, 2009 р.  
Участь у бойових діях, ЧАЕС, розмінуванняЧАЕС, ІІ кат. з 02.05.1986 по 08.05.1986 р.р.

Службова (трудова) діяльність

1974 – 1980 -студент Київського політехнічного інституту
1980 – 1982 -електромонтажник управління механізації Міністерства транспортного будівництва “Київметробуд”
1982 – 1984 – інспектор 3-ї самостійної воєнізованої пожежної частини МВС по охороні Залізничного району             м. Києва
1984- 1985 – заступник начальника по політичній частині               3-ї самостійної воєнізованої пожежної частини МВС по охороні Залізничного району м. Києва
1986 – 1991 – заступник начальника загону по політичній частині          2-го загону воєнізованої пожежної охорони по охороні Подільського району м. Києва
1991 – 1993 – заступник начальника загону по роботі з особовим складом 2-го загону воєнізованої пожежної охорони по охороні Подільського району м. Києва
1993 – 1996 – інженер штабу регіонального спеціалізованого загону воєнізованого аварійного загону ГУПО МВС України по проведенню першочергових аварійно-рятувальних робіт
1996 – 2001 – помічник начальника загону-керівник чергової зміни регіонального спеціалізованого загону ДПО УДПО МВС України по проведенню першочергових аварійно-рятувальних робіт
2001 – 2003 – помічник начальника загону-керівник чергової зміни спеціалізованого загону ДПО МВС України (підпорядкований ГУ ДПО МВС України)
2003 – 2003 – помічник начальника загону-керівник чергової зміни спеціалізованого загону ДПО МНС України (підпорядкований Держпожбезпеки)
2003 – 2007 – помічник начальника загону-керівник чергової зміни спеціалізованого загону ДПО МНС України
2007 – 2008 – начальник служби прогнозування Загону забезпечення МНС України
2008 – т/час – заступник начальника Головного управління – начальник управління по роботі з персоналом та мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи ГУМНС України в м. Києві